Hamburger Logo barjans tradicija png Telefonski kontakt Ikona nakupovalni vozicek
Logo barjans tradicija png
Telefonski kontakt
Ikona seznam zeleja Ikona noj racun
Ikona nakupovalni vozicek Nakupovalni voziček
Št. izdelkov v vozičku: 0
Domov » Novice » Novo: Plum izdelki za oskrbo ran in izpiranje oči

Novo: Plum izdelki za oskrbo ran in izpiranje oči

6.6.2024

Nesreče na delovnem mestu se dogajajo vsak dan. Zmanjšajte posledice tako, da imate pri roki prave rešitve za prvo pomoč. Rešitev prve pomoči, prilagojena vašemu delovnemu mestu, vam bo pomagala pripraviti se na nesreče in hitro oskrbeti poškodbe oči, ureznine in manjše rane na varen in higieničen način.

Široka paleta obližev, sredstev za izpiranje oči in gelov za opekline pomaga hitro oskrbeti vas ali vašega sodelavca in zmanjšati škodo zaradi nesreče. Bistveno je, da je kombinacija varnostnih izdelkov prilagojena zahtevam vašega delovnega mesta.

 

Oskrba manjših ran, ureznin, opeklin in oparin


Vsak dan se pri delu zgodi veliko manjših nesreč, kjer je potreben le obliž. Izberite pravi obliž za vašo delovno situacijo. Primerna rešitev je na voljo ne glede na to, ali potrebujete obliže za običajne delovne situacije, za delovna mesta z veliko vlage ali za delo v živilskem sektorju.

V profesionalnih kuhinjah so kuharji in ostalo osebje nenehno izpostavljeni nevarnostim, kot so ureznine in opekline. Obliži Plum so posebej zasnovani za hitro in učinkovito zaščito ran. So izjemno vpojni, hipoalergeni in zagotavljajo dolgotrajno zaščito tudi v vlažnih okoljih. Z njimi boste zagotovili, da se lahko kuharji hitro vrnejo k svojemu delu brez strahu pred okužbami ali dodatnimi poškodbami.

Obliži modre barve so še posebej primerni za živilsko industrijo in pripravo hrane, saj imajo vgrajeno kovinsko folijo, izsledljivo z detektorjem kovin. Tako se zmanjšajo možnosti kontaminacije živil.

Pri manjših opeklinah ali oparinah v kuhinjah ali drugih delovnih okoljih, je pomembno, da se rano hitro oskrbi s hladilnim in protibolečinskim gelom, kar zagotavlja nadaljnje nemoteno delo.  

 

Z namestitvijo razdelilnika za obliže na steno, olajšate poškodovancu, da ima hiter in enostaven dostop do obližev, takoj ko jih potrebuje.

Plum razdelilnik za obliže - zelen


Plum Quickfix
je edinstven razdelilnik: 

  • Takojšen in viden dostop do obližev.
  • Vsak obliž je pripravljen za uporabo s potegom iz razdelilnika.
  • Vsak obliž je pakiran ločeno.
  • Za namestitev obliža je potrebna samo ena roka.
  • Enostavno ponovno polnjenje po potrebi.
  • Enostaven pregled ravni napolnjenosti.
  • Hitro ustavi manjše krvavitve, ne da bi umazal druge obliže.
  • Majhne mere – možno je enostavno najti prostor za razdelilnik Plum Quick Fix.
  • Lahko se zaklene tako, da ga je mogoče odpreti le s ključem.
Vzemite obliž iz razdelilnika - obliž je pripravljen za uporabo. Obliž lahko namestite z eno roko.


Izpiranje oči

Hiter dostop do sredstva za izpiranje oči je ključnega pomena za vsa delovna mesta s tveganjem za očesne poškodbe, saj o posledicah nesreče odločajo sekunde.

V proizvodnih okoljih, kjer obstaja nevarnost poškodbe oči z drobnimi delci ali kemikalijami, je takojšnje izpiranje oči ključnega pomena. V primeru, ko se rokuje s kislinami ali alkalijami v okolju z visokim tveganjem, kot je polnjenje baterij, industrijsko čiščenje, laboratorijsko delo ali petrokemična industrija, obstaja nevarnost resnih poškodb oči, zato je nujno imeti učinkovite rešitve za prvo pomoč.

 

Izpiranje oči Plum

 

Vid je eno najpomembnejših čutov. Nesreče se lahko zgodijo, ne glede na to, kako previdni ste. Bodite pripravljeni na nesreče z ustrezno prvo pomočjo na pravem mestu. Raztopina za izpiranje oči, nameščena na območjih z visokim tveganjem, je najboljša priprava za poškodbe oči.

Plum ponuja inovativne sisteme za izpiranje oči, ki omogočajo hitro in enostavno uporabo v nujnih primerih. Izdelki za izpiranje oči so oblikovani tako, da zagotavljajo temeljito izpiranje in zmanjšajo tveganje za trajne poškodbe oči. S hitrim dostopom do izpiranja oči lahko pomembno zmanjšate posledice nesreč in zaščitite zdravje vaših zaposlenih.

 

  • Izpiranje oči v primeru tujkov

Tujek zlahka pride v oko. Umazanija, prah ali barva z vaših rok predstavlja tveganje za vaše oči. Tveganje je še večje pri delu s stroji in orodji, zaradi katerih vam lahko v oko priletijo leseni ali kovinski drobci.

Tujek v očesu je lahko zelo neprijeten, saj je oko zelo občutljivo. Brez ustrezne obravnave se lahko razvije v vnetje očesa, roženice ali šarenice. Z izpiranjem s sterilno fiziološko raztopino takoj po incidentu lahko to preprečite in zmanjšate tveganje za nadaljnje zaplete.

 

  • Izpiranje oči v primeru kemičnih nesreč

Na številnih delovnih mestih ter v številnih podjetjih in panogah obstaja tveganje, da boste izpostavljeni resnim očesnim poškodbam, ki jih povzročijo kemikalije, npr.
v kemičnih tovarnah, reciklažni industriji, na gradbiščih in v rudarski industriji. Potrebujete nevtralizirajoče sredstvo za izpiranje oči, da zmanjšate posledice nesreče.

 

 

Kisline in alkalije lahko porušijo strukturo kože in sluznice. Resnost poškodb zaradi korozije je odvisna predvsem od:

  • Koncentracije kemikalije – močne kisline in alkalije so izjemno jedke.
  • Temperature – visoka temperatura poveča korozivne lastnosti kemikalije.
  • Trajanja stika – daljši kot je čas trajanja, globlje bo prodrla škodljiva snov.

Sterilna fiziološka raztopina in nevtralizator za oči


Zagotovite celotno oskrbo s stenskimi kompleti za izpiranje oči: 

 

Kako pravilno ukrepati v primeru nesreče in kako pravilno izprati oči, si poglejte v spodnjem videu:

 

Ne odlašajte in poskrbite za varnost na vašem delovnem mestu z izdelki Plum. Več informacij in naročila na naši spletni strani ali pri naših svetovalcih.

Kategorije novic

Zelena smer

Zdravstvo

Horeca

Šolstvo

Industrija

Nekategorizirano

Dogodki

Zelena smer


Prijava na e-novice

S klikom na gumb soglašate z obdelavo vašega e-naslova za namene pošiljanja e-novic. Več si lahko preberete v politiki zasebnosti

Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...